√3 | ||
a = tg30 = | ||
3 |
√3 | ||
y = | x+b | |
3 |
√3 | ||
2 = | *2+b | |
3 |
√3 | ||
z tego wylicz b; podstaw do pierwszego wzoru a= | i wyliczone b | |
3 |
−2 √3 | ||
b = | − 2
| |
3 |
√3 | 2√3 | |||
y = | x + 2 − | |||
3 | 3 |
√3 | ||
2 = | *(−2)+b | |
3 |
2√3 | 6+2√3 | |||
b = 2+ | = | |||
3 | 3 |
√3 | 6+2√3 | |||
y = | x + | |||
2 | 3 |
6+2√3 | ||
Skąd sie wzięła ta 6? a dokładnie to | ![]() | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |