Trójkąt, wierzchołki.
Mateusz94: Witam.
Mam takie zadanie:
Dany jest Trójkąt o wierzchołkach A=(−1,−2) ,B=(3,0) i C=(1,6)
NAPISZ RÓWNANIE:
a) boku AB
b) wysokość wyprowadzonej z wierchołka C
c) prostej równolgełej do prostej AB i przechodzącej przez punkt B
d) sporządź odpowiedni rysunek.
Pomocy proszę, ja moge sam to zrobić i przepisać do zeszytu ale wiem że będzie to źle zrobione
bo ja się nie znam na tym, nie wiem jak się takie rzeczy zapisuje. Tylk się skompromituje w
nowej klasie. Proszę pomocy.
15 mar 13:55