pomoc pilnie potrzebna
NEYTI: | | 4 | |
rozwinięcie dziesiętne liczby |
| ma postać 0,a1a2a3... Oblicz sumę a1 + a2 + a3 + |
| | 7 | |
... + a
2011
14 mar 22:58
Eta:
2011:6= 335*6 +1
335*( 5+7+1+4+2+8) +5=.........
14 mar 23:11
NEYTI: a dalej z tym co?
14 mar 23:27
Eta:
Jak co?....... umiesz dodawać i mnożyć?

Byłam przekonana,ze to wiesz
14 mar 23:33
Eta:
335*27 +5=...............
14 mar 23:34
NEYTI: no wiem, już to zrobiłam, ale myślałam że coś jeszcze trzeba poza tym

dzięki
14 mar 23:34
Eta:
14 mar 23:35