matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Paulina :
Przekątne rombu mają dł 12cm i 12
√
3
cm. Kąty tego rombu mają miary? Szczerze mówiąc nawet nie wiem z jakich wzorów czy czegoś takiego skorzystać
14 mar 22:16
dero2005:
f
2
= tg
α
2
d
2
6
√
3
=
= tg 30
o
6
√
3
3
α = 60
o
α
2
+
β
2
+ 90
o
= 180
o
β
2
= 60
o
β = 120
o
14 mar 23:00