GA
MARTA: GEOEMTRIA ANALITYCZNA
Jak wyznaczyć równanie okręgu opisanego na trójkącie o wierchołakach : A= ( −2 , 3 ), B= ( −1 ,
4 ), C= ( 3, 6 ) ?
Nie wiem czy dobrym tropem idę..
14 mar 21:59
zdesperowany student: sprawdz jak to trojkat.
14 mar 22:00
MARTA: Sprawdziłam.. Rozwartokątny.. Ale chyba już doszłam do tego

.. chyba..
14 mar 22:04
zdesperowany student: mozesz podac odpowiedz do tego zadania, bo sam chce sprawdzic siebie
14 mar 22:07
MARTA: A więc : (x − 5)2 + (y + 3)2 = 85 Proszę
14 mar 22:09
zdesperowany student: dziekuje bardzo

identycznie mi wyszlo.
14 mar 22:17
MARTA: Mi też
14 mar 22:45