matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hospital :(
lalalalala:
Reguła de l'Hospitala
Mam pytanie. Czemu nie mogę tego tak zrobić?
x ln x
1
x
lim
x→0
+
√
x
ln x = lim
x→0
+
= lim
x→0
+
=
√
x
1
2
√
x
2
√
x
2
1
lim
x→0
+
= lim
x→0
+
=
= +∞
x
√
x
0
+
14 mar 21:39