matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozklad na czynniki
luki0102:
Wielomianowi W(y)=−2y
3
−4y
2
+y+2 przyporzadku jego rozklad na czynniki A.(y+2)(2y
2
−1) B.−(y+2)(2y
2
−1) C.(y−2)(2y
2
+1) D.−(y−2)(2y
2
+1)
14 mar 21:04
Eta:
−2y
2
(y+2) + (y+2) = (y+2)(−2y
2
+1) = −(y+2)(2y
2
−1) odp: B)
15 mar 01:18