matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
blagam
samancia:
wyznacz współrzędne końca A odcinka AB, jeśli B=(10,2) i środek odcinka S=(0,−2)
14 mar 20:41
Errichto:
x+10
=0
2
y+2
=−2
2
Czyli x+10=0 y+2=−4 x=−10 y=−6 (−10,−6)
14 mar 20:44