matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
U{1}{2}(x+1)(x-1)≥0
xxx:
nierówność kwadratowa :
1
(x+1)(x−1)≥0
2
14 mar 19:54
Licealistka:
x+1=0 v x−1=0 x=−1 x=1 pierwsza opcja wykluczona ponieważ −1 jest mniejsze niz 0 x∊<1;+
∞
)
14 mar 20:14