-3(x-2)(x+4)>0
xxx: nierówność kwadratowa :
−3(x−2)(x+4)>0
14 mar 19:51
LuKaS: −3 (x
2 − 4x − 2x −8) > 0
−3x
2 +12x+6+24 > 0
−3x
2 +16x+24 > 0
+delta masz rozwiązanie
14 mar 20:17
Licealistka: LuKaS po co tak?
wiadomo ze jesli 0 razy cos to będzie zero wiec jeden z tych czynników musi być zero
x−2=0 lub x+4=0
x=2 x=−4
i to są rozwiazania
14 mar 20:28
Michau: to by były rozwiązania jakby to była równość

a rozwiązaniem tej nierówności jest x∊(−4,2)
14 mar 20:30
Licealistka: ojć ciągle o nich zapominam dobrze, że jeszcze jest ktos kto mnie poprawia

Dziękuje i
przepraszam za pomyłkę, a w sumie nie dokończenie zadania
14 mar 20:35