matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stozek pomocy
asia:
powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jest półkolem. Jaką miarę ma kąt rozwarty stożka?
14 mar 19:42
dero2005:
2πl
= 2πr
2
l = 2r
r
l
= sin
α
2
r
2r
= sin
α
2
1
2
= sin
α
2
α
2
= 30
o
α = 60
o
14 mar 20:42