Oblicz ile jest liczb parzystych
Rafał: Oblicz ile jest liczb:
parzystych trzycyfrowych, w których zapisie nie występują cyfry 7 i 9
wynik=280
14 mar 18:49
bart: na I miejscu moga stac 1 2 3 4 5 6 8 7 liczb
na II 0 1 2 3 4 5 6 8 8 liczb
na III 0 2 4 6 8 5 liczb
7*8*5=280
14 mar 18:54
ukasz:
7* 8*1 = 56
14 mar 18:54
Rafał: hmm dzieki ale tak zrobiłem a profesor dał mi 0 punktów
14 mar 18:54
;):
na 1 miejscu mozemy ustawic 7
*
na 2 miejscu mozemy ustawic 8 =280
*
na 3 miejscu mozemy ustawic 5
14 mar 18:55
ukasz: zapomniałem o potęgach dwójki w ostatniej cyferce

Bart zrobił dobrze
14 mar 18:56
bart: no niektorzy nie moga pogodzic z tym ze ktos zrobil zadanie latwiejszym, bardziej zrozumialym
i krotszym sposobem

coz..
14 mar 18:56