lo
kukulusia: 
ze zbioru { 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13} wybieramy losowo jedna liczbe , oblicz
prawdopodobienstwo otrzymania liczby podzielnej przez 3 lub 2
14 mar 18:48
bart: no tyo wez je policz i podziel przez wszystkie O.o
14 mar 18:49
ukasz: podzielne przez 3:
3, 6, 9, 12
podzielne przez 2:
2,4,6,8,10,12
Podzielna przez 2 lub 3:
2,3,4,6,8,9,10,12
n(Ω)= 13
n(A)= 8
14 mar 18:51
zdesperowany student: wypisz sobie liczby podzielne przez 2
liczby podzilne przez 3 dodaj to do siebie i otrzymasz P(C)
wypisz sobie liczby podzielne przez 2i 3 otrzymasz P(AuB)
P(C)−P(AuB)=P(D) czyli to co mialas obliczyc.
14 mar 18:52