2 równiania
xxx: rozwiąż 2 równania
69 − x = x + 96
x = ?
jedna druga c + 5 = c + 8
c = ?
PROSZĘ O ROZPISANIE TEGO ; ((
14 mar 17:50
Licealistka:
69 − x = x + 96 (x na lewo liczby na prawo)
−x−x=96−69
−2x=27 / : (−2) (dzielimy to co jest przy x obustronnie)
x= −13,5
c + 5 = c + 8 (tak samo jak wyżej)
c−c=8−5
0=3 to równanie jest sprzeczne 0 nie równa sie przecież 3
0≠3
to równanie nie ma rozwiazania
14 mar 17:58
;): chodzilo Ci o to
c=−6
14 mar 18:04
Licealistka: ciągle mnie poprawiasz uśmiechający

tak o to mi chodziło..

dziękuje

i przepraszam za
błąd...
14 mar 18:13
;): okej okej juz nie bede Cie poprawial
14 mar 18:16