matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Kora:
w stożek o wysokości h wpisano walec, którego przekrój osiowy jest kwadratem o boku długości a. Znajdź objętość stożka.
14 mar 17:35
dero2005:
a
h
=
d−a
2
d
2
h*a
d =
h−a
1
πd
2
V =
*
*h
3
4
14 mar 21:15