rozłóż na czynniki
Monika3108: W(x)= (x+2)3 + 27
14 mar 17:29
Vizer: W(x)= (x+2)3 + 33= (x+2+3)((x+2)2−3x−6+9)=(x+5)(x2+4x+4−3x+3)=(x+5)(x2+x+7)
14 mar 17:38
Monika3108: dlaczego (x + 2 + 3)
14 mar 17:42
Monika3108: nie rozumiem tego co napisales:(
14 mar 17:42
Vizer: liczyłem to ze wzoru na sumę sześcianów : a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2)
14 mar 17:44
Monika3108: a odp jest troche inna bo (x+5)(x2 + 7x + 19)
14 mar 17:45
Monika3108: pomyliłes sie tylko przy dodawaniu, a ja zły wzór uzywałam, ale dziekuje
14 mar 17:47