Kristof: Może ktoś rozpisać etapy jak się to rysuje ? Bo nie umiem tego, a bardzo chciałbym się
nauczyć...
Wykres funkcji :
f(x)=2cosx + |cosx| w przedziale <0, 2π>
14 mar 17:13
Kristof: Proszę o pomoc...
14 mar 17:23
Kristof:
14 mar 17:33
Kristof:
14 mar 17:50
Kristof:
14 mar 17:59
Nika 03: Nikogo pewnie nie ma kto to umie tez mam taki problem z funkcjami i nic
14 mar 18:00
kamis:
Dla x∊ < 0 , π> ∪ {2π}
f(x) = 2cosx + cosx = 3cosx
Dla x ∊ (π , 2π)
f(x) = 2cosx − cosx = cosx
14 mar 18:04
Pomocy !: kamis, potrafię to wyliczyć, to była druga częśc zadania, ale teraz muszę to narysować i
właśnie z tym mam problem...
14 mar 18:08
kamis:
Pomyłka duża
| | 3π | |
Dla x ∊ < 0, U[π}{2}> U < |
| , 2π> |
| | 2 | |
f(x) = 3cosx
| | 3π | |
Dla x ∊ ( U[π}{2}, |
| ) |
| | 2 | |
f(x) = cosx
Dla x = 0 y = 3
| | π | | 3π | |
W przedziale ( |
| , |
| ) normalny wykres cosx |
| | 2 | | 2 | |
| | 3π | | π | |
W przedziale < |
| , 2π> − analogicznie co w <0 , |
| > |
| | 2 | | 2 | |
14 mar 18:19