matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
jojo:
W trójkącie równoramiennym kąt między ramionami ma miarę 120∧.Oblicz obwód tego trójkąta wiedząc ze jego podstawa ma długość 10cm
14 mar 17:05
dero2005:
5
= sin 60
o
=
√
3
2
l
l =
10
√
3
3
O = 2l + 10 =
20
√
3
3
+ 10
14 mar 18:11