matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;] może ktoś wiem?
Milena:
Która z podanych równości nie jest tożsamością i dlaczego? a)sin
2
α+cos
2
α=1 b) tgα+ctgα=
1
sinαcosα
c)sin
2
α=1−
tg
2
α
cos
2
α
d)(sinα+cosα)
2
=2sinαcosα+1
14 mar 16:33