Okrąg opisany na trójkącie
Monika: zad.1 Wysokość trójkąta równobocznego jest o 3 cm dłuższa od promienia okręgu opisanego na tym
trójkącie.Oblicz długość boku tego trójkąta.
zad.2 Oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym,którego
przyprostokątne maja długość 24 cm i 7 cm.
14 mar 16:21
Monika: ?
14 mar 16:26
Monika: Pomóżcie
14 mar 16:40
Monika: Please
14 mar 17:57
Monika: Dajcie jakąś wskazówkę jak to zrobić.
14 mar 18:04
dero2005:
h = 9
a√32 = h = 9
a = 6
√3
14 mar 18:38
dero2005:

(2r)
2 = 7
2 + 24
2
4r
2 = 49 + 576 = 625
14 mar 18:42