matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic?? pomozcie:)
ozhun:
Kolejne boki czworokata ABCD zawarte sa w prostych o rownaniach: AB: x+5y=0, BC: 10x−2y−22=0, CD: y−5=0, DA: 5x−y+1=0. Wykaż ze czworokat ABCD jest trapezem prostokatnym
14 mar 16:09