matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz iloraz wyrazów.
Koler:
oblicz iloraz trzech wyrazów: pierwszego, środkowego i ostatniego, gdzie:
1
−1 pierwszy wyraz=
x
1
−środkowy wyraz=30*(
)*(
3
√
x
2
)
6
x
4
−ostatni wyraz=−
3
√
x
2
14 mar 15:40