matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
mag12318:
określ,czy równanie spełnia każda liczba,czy nie spełnia go żadna liczba a)2−5x=3(x−2)−8x
6x−2
b)3x−1=
2
14 mar 15:37
nbkj:
a) 2−5x=3x−6−8x −5x−3x+8x=−2−6 ox=−8 brak rozwiązań / nie spelnia 2(3x−1)=6x−2 6x−2=6x−2 0=0 spełnia
15 mar 15:33