Pierwiastki
Lolaa: a) √11
b) √112
c) 3√11
d) 3√112
Sorki, że jestem taka nachalna, ale to ważne !
Proszę, obliczcie mi to...
12 lut 20:23
Eta:
Witam! Wreszcie porzadnie napisałaś
√11 --- tylko obliczysz przybliżoną wartość
√112 = 11 bo
√a2 =I aI
3
√11 -- też w przybliżeniu
3
√112 = 3*11 = 33
12 lut 20:29
Lolaa: Noom właśnię, ale ja zapomniałam jak to się robi.. więc proszę o dokładniejsze odp

heh

zebym sobie mogla przypomniec co nie co ... !

z gory thx i sorki za klopot !
12 lut 20:37
Mickej: ja zostawiam w takiej postaci

lub kalkulator jest
12 lut 21:13
Eta: Masz racje Mickej!
Witam! Jak to poprzednie zadanko? ...
czekałam na odpowiedź od Ciebie... i nic
12 lut 21:15