| 2 | |
− ( tgx + ctgx )2 = tg2x − ctg2x proszę o pomoc | |
| cos2x |
| 2 | 2 | |||
L= | − (tgx+ctgx)2= | − ( tg2x + 2tgxctgx + ctg2x) = | ||
| cos2x | cos2x |
| 2 | ||
= | − tg2x − 2tgxctgx − ctgx= | |
| cos2x |
| 2 | 2 | 2cos2x | ||||
= | −tg2x − ctg2x − 2 = | − | −tg2x − ctg2x= | |||
| cos2x | cos2x | cos2x |
| 2−2cos2x | 2(1−cos2x) | |||
= | −tg2x − ctg2x = | −tg2x − ctg2x = | ||
| cos2x | cos2x |
| 2(sinx | ||
= | −tg2x − ctg2x = 2tg2x − tg2x − ctg2x = tg2x − ctg2x = P | |
| cos2x |
| 2(sin2x) | ||
w ostatniej linijce troszkę źle napisałem miało być | −tg2x − ctg2x = .... | |
| cos2x |