Logarytmy
Daniel: Nie rozumie takiego zapisu (log25)2 ile to jest ? Albo jak inaczej to można zapisać ?
13 mar 21:42
Eta:
x
2 = x*x ...to rozumiesz?
to: (log
25)
2= log
25 * log
25
13 mar 21:46
Daniel: eta a jak bym chciał podnieść (log25)2 do kwadratu tak jak (2x)2 da się ?
13 mar 21:50
Daniel: śmieszne napisałem pytanie kwadrat dokwadratu wyrażenie do kwadratu jak bym chciał ppdniesc
13 mar 21:51
Eta:
(2x)
2= 4x
2 −−− oczywiście
ale nie znasz dokładnej wartosci log
25
więc musisz tę wartość policzyć i dopiero podnieść do kwadratu
13 mar 22:06
Daniel: aaa ok dzięki
13 mar 22:18