mam zadanie dotyczące usuwanie niewymierności
Marta: mam zadanie dotyczące usuwanie niewymierności
2+3√3/2√3 oraz
7 + 2√5/√5−3
Jak to zrobić?
13 mar 18:02
Ukasz: | 2+3√3 | | 2+3√3 | | 2+3√3 | | √3 | | 2√3+9 | |
| = |
| * 1 = |
| * |
| = |
| |
| 2√3 | | 2√3 | | 2√3 | | √3 | | 6 | |
13 mar 18:13
dero2005:
| 7 + 2√5 | | 7+2√5 | | √5+3 | | 7√5+21+6√5+10 | |
| = |
| * |
| = |
| =
|
| √5−3 | | √5−3 | | √5+3 | | 5−9 | |
| | 13√5+31 | | 13√5+31 | |
= |
| = − |
| |
| | −4 | | 4 | |
13 mar 18:50
Marta: | | 11 | |
to 1 nie jest przypadkiem |
| |
| | 6 | |
13 mar 19:37
Marta: ?
13 mar 19:37
dero2005:
dobrze jest
13 mar 19:44
13 mar 19:58
dero2005:
ale o co pytasz czy jest dobrze?
13 mar 20:13
Mania: te wideo, czy dobrze tam tłumaczy
13 mar 21:51
dero2005:
bardzo dobrze i bardzo małymi kroczkami, tak że każdy powinien zrozumieć
13 mar 22:03
Daniel: ta strona która podałaś marta jest zarąbista tylko szkoda że sam zakres podstawowy
13 mar 22:06