.
kingaaa: Pewien zakład produkuje w ciągu 25 dni 40 000 płyt kompaktowych. O ile procent należy
zwiększyć dzienną produkcję, aby wykonaćtę samą liczbę płyt kompaktowych w ciągu 20 dni?
12 lut 19:43
Bogdan:
20 * (1 + p%) = 25
1 + p% = 1,25
p% = 0,25 = 25%
Trzeba zwiekszyć dzienną produkcję o 25%.
Zgadzasz się z tym rozwiązaniem?
12 lut 19:59
grabek177: 40000/25=1600
1600 płyt dziennie
40000/20=2000
2000 muszą produkować
2000-1600=400
o 400 muszą zwiększyć
1600=100%
400=x%
czyli
x=400*100/1600=25%
12 lut 19:59
kingaaa: zgadzam sie, zgadzam i nie moge uwierzyc jaka jestem tepa
12 lut 20:25