Pokonało mnie zadanie: Nie rozumiem kompletnie z niego nic ! Proszę o przeprowadznie mnie przez niego.
Para (x
m,y
m) jest rozwiązaniem oznaczonego układu równań :
| | xm | |
Podaj dziedzinę funkcji f(m) = |
| i naszkicuj jej wykres w ukladzie wspołrzędnych. |
| | ym | |
Zero, kompletne zero jestem jeśli o to zadanie chodzi...
13 mar 16:47
Pokonało mnie zadanie:
13 mar 16:59
Pokonało mnie zadanie:
13 mar 17:26
Pokonało mnie zadanie:
13 mar 17:59
think: x − my = 1 ⇒ x = 1 + my
mx − y = 2
m*(1 + my) − y = 2
m + y(m
2 − 1) = 2
rozwiązanie jest zależne od m
teraz
f(m) = ....
13 mar 18:14
Pokonało mnie zadanie: Mam do Ciebie prośbę, bo wyszła mi dziedzina : R\{−1,1,2} i jest ona poprawna. Ale jak teraz do
tego zadania mam narysować wykres ? Nie radzę sobie z wykresami ....
13 mar 18:34
think: napisz wzór funkcji jaka wyszła po uproszczeniu
13 mar 18:35
Pokonało mnie zadanie: jeśli chodzi Ci o rozpisanie : f(x)={xm}{ym} to wyszło f(x)=1+m
13 mar 18:43
think: nie możliwe,
| 2m − 1 | | 2m − 4 + 3 | | −3 | |
| = |
| = |
| − 2 |
| 2 − m | | 2 − m | | m − 2 | |
| | −3 | |
a to jest wykres funkcji g(m) = |
| przesunięty o wektor [2, −2] |
| | m | |
13 mar 18:56
Pokonało mnie zadanie: | | 2m−1 | |
skąd Ty wziąłeś |
| ? |
| | 2−m | |
13 mar 19:02
think: | | 2m − m2 | | m2 − 1 | | 2m − m2 | |
xm = 1 + |
| = |
| + |
| = |
| | m2 − 1 | | m2 − 1 | | m2 − 1 | |
| xm | | 1 | | 2m − 1 | | m2 − 1 | |
| = xm : ym = xm* |
| = |
| * |
| = ...? |
| ym | | ym | | m2 − 1 | | 2 − m | |
13 mar 19:36