matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ xD
rashi:
oblicz dla jakiej wartości a wykres funkcji y=ax/x+3 przechodzi przez punkt A=(−2, 1/2)
13 mar 16:27
M:
23 mar 18:36
M:
9 cze 17:56
uczeń:
ax
−2a
f(x) =
⇔1/2 =
⇒a = −1/4
x+3
−2+3
9 cze 18:36