matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz C ze wzorów
mati:
wyznacz C ze wzoru: a)
2
c
=
a
4
+
b
4
b)
1
a
−
3
2c
+
2
c
13 mar 16:23
dero2005:
a)
2
c
=
a+b
4
2*4
8
c =
=
a+b
a+b
b) gdzie jest znak =
13 mar 16:37
mati:
przed 2/c
13 mar 16:40
dero2005:
1
3
2
−
=
a
2c
c
1
a
=
2
c
+
3
2c
1
a
=
2*2 + 3
2c
1
a
=
7
2c
2c = 7a c =
7a
2
13 mar 17:01