matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
maturzysta 2011:
x
2
+2x+1
=0
x
2
−2x+1
13 mar 16:09
maturzysta 2011:
13 mar 16:13
morfepl:
(x+1)
2
=0
(x−1)
2
D:(x−1)
2
≠0 ⇔ x−1≠0 ⇔ x≠1 (x+1)
2
=0 x+1=0 x=−1
13 mar 16:17
maturzysta 2011:
dziękuje
13 mar 16:18