matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności trygonometryczne
Nyśka:
Rozwiąż równania: a) sin x=
√
3
/ 2 obydwa przykłady zapisane jako ułamek(a,b) b) cos x=−
√
2
/ 2 e) sin x=0 f)cos x=0
13 mar 15:58
Niunia85:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
13 mar 16:00