matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian na czynniki:
Rzr:
Rozłóż wielomian na czynniki: w(x)= x
3
− 3x
2
− x +3 proszę o całe rozwiązanie, a nie tylko wynik
13 mar 15:16
Archimedes:
= x
2
(x−3) −1 (x−3) = (x
2
−1)(x−3)= (x−1)(x+1)(x−3)
13 mar 15:18
Rzr:
Dzięki
13 mar 15:20