matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ DŁUGOŚĆ BOKU AB
ojtek:
dany jest trójkąt ABC O WIERZCHOŁKACH A=(1,−1) B=(−3,4) C=(3,4) OBLICZ DŁUGOŚĆ BOKU AB
13 mar 14:17
M:
23 mar 18:37
M:
9 cze 17:35
Wojtek:
|AB|=
√
4
2
+5
2
=
√
41
9 cze 17:41