matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
jatoja:
n = ? S
n
= 605 a
1
= 5 q = 3 doszłam do: 242 = 1 − 3
n
13 mar 13:42
morfepl:
1−3
n
605=
*5
1−3
−242=1−3
n
3
n
=243 3
n
=3
5
n=5
13 mar 13:45
jatoja:
dziękuje
13 mar 13:56