matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
miluś:
Ramię trojkata ta rownoramiennego ma 8 cm dlugosci,kat miedzy ramionami ma miarę 120
0
.Znajdz dlugosc średnicy okregu opisanego na tym trojkacie. Nie wiem jak to zrobić....... pomocy!
13 mar 11:30
M4ciek:
β
= 60
o
1
x
2
sin 60
o
=
8
√
3
1
x
2
=
2
8
x = 8
√
3
13 mar 11:40