matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
ania:
Trójkąt o wierzchołkach A=(0,0), B=(1,4), C=(5,2) ma pole?
13 mar 11:07
M4ciek:
Policz dlugosci bokow z odleglosci 2 punktow od siebie : IABI =
√
(x
2
− x
1
)
2
+ (y
2
− y
1
)
2
Nastepnie , majac trzy boki podstaw do wzoru Herona :
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
13 mar 11:14