matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc !
Anarion:
1
Oblicz pole figury ograniczonej prostymi 2x+y+4=0 i −
x+y+1=0 oraz osią OY
2
13 mar 10:23
M:
23 mar 19:56
M:
9 cze 17:35
uczeń:
B: y−2=−2x −4 ; y−1 = 0,5x−1⇒ B( −6/5 ; −8/5) poleΔ = 4*(8/5)*0,5=3,2
9 cze 18:17