geometria
paulina: Przeciwległe wierzchołki prostokąta ABCD mają współrzędne A=(4,−3) i B=(−5,3). Promień okręgu
opisanego na tym prostokącie jest równy
12 mar 22:41
dero2005:

r =
|AB|2
|AB| =
√(4+5)2 + (−3−3)2 =
√81+81 =
√162 = 9
√2
r =
92√2
12 mar 22:52
Ukasz: Te zadania są dziecinnie proste! Dziewczyno, pomyśl troszkę sama, bo przyjdzie sprawdzian albo
matura i będzie smutno!
12 mar 22:53
paulina: Chciałam sprawdzić gdzie robię błąd, a nie czytać że sama mam pomyśleć

po to chyba jest ta
stronka

!
12 mar 23:04
paulina: odpowiedź poprawna to 1,5√13 więc coś robię źle
12 mar 23:12
dero2005:
czy te dane są prawidłowo napisane ?
12 mar 23:22
paulina: są prawidłowe

właśnie mi nie wychodziła żadna odp i napisałam tutaj no ale niektórzy się
burzą
12 mar 23:25
dero2005: |AB| =
√(4+5)2 + (−3−3)2 =
√81 + 36 =
√117 = 3
√13
r = 1,5
√13
moja głupia pomyłka
12 mar 23:26
paulina: faktycznie te minusy mnie wykończą

dzięki wielkie
12 mar 23:28
Ukasz: Ja się nie burzę

Te zadanka są proste i sugeruję, żeby robić je samemu. Tak, ta stronka po
to jest! To nie był atak na Ciebie, tylko dobra rada!
12 mar 23:32
paulina: robię sama ale jak, np w tym przypadku mała pomyłka i zadanie nie wychodzi

chciałam się
zobaczyć gdzie robię błąd a tutaj taki zarzut od Ciebie ...
12 mar 23:34