x^3 - x + 2x - 2 = 0
LuKaS: x3 − x + 2x − 2 = 0
12 mar 22:39
tysia : tam nie powinno byc −x
2
12 mar 22:42
LuKaS: dokładnie to wygląda tak: x3 + x − 2 = 0
12 mar 22:47
tysia : (x−1)(x
2−x+2) i teraz tylko delta i juz
12 mar 22:51
LuKaS: dzięki wielkie
12 mar 22:52
tysia : czekaj maly blad
(x−1)(x2+x+2)
12 mar 22:54
LuKaS: ale wychodzi delta ujemna
12 mar 22:58
Ukasz: To x
2 + 2 + 2 nie ma rozwiązań.. Pierwiastkiem jest liczba 1
12 mar 22:59
LuKaS: ok dzięki już wiem o co chodzi

wystarczy tylko x policzyć w tym zadaniu który wynosi 1
12 mar 23:00