matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stosując metodę calkowania przez częsci, oblicz calki
ewa:
dx
1) ∫
sin
3
x
2)∫ln(x+
√
x
2
+1
)dx
12 mar 21:45
ewa:
moze dzis Ktos potrafi to rozwiazac ?!
13 mar 20:57
tysia :
1)
1
dx
∫
*
sin
2
x
sin
1
i dalej przez czesci f'=
f=−ctgx
sin
2
1
−cosx
g=
g'=
sinx
sin
2
x
13 mar 21:03