matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
(logarytmy) Udowodnij, że...
Alicja:
Wiadomo, że b= log
4
21
1
3
a= log
2
6 udowodnij, że a+2b=7
12 mar 20:38
morfepl:
log
2
21
1
3
log
2
21
1
3
b=
=
log
2
4
2
log
2
21
1
3
2
+log
2
6=log
2
(21
1
3
*6)=log
2
=128=7
2
12 mar 21:38