matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz X
kakol:
Pomocy! Oblicz: log
9
X= - 3/2 (trzy drugie)
12 lut 17:22
Eta:
z def logarytmu 9
-3/2
= x x=( 3
2
)
-3/2
= 3
2*(-3/2)
= 3
-3
=1/27
12 lut 17:31
kakol:
thx wielkie
12 lut 17:33