.
Werka: | | 1 | | 1 | |
ile to jest |
| − |
| ?
|
| | √5−√3 | | √5+√3 | |
Proszę o dokładne rozpisanie
12 mar 20:02
M4ciek:
| 1 | | 1 | | √5 + √3 | | √5 + √3 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| √5 − √3 | | √5 − √3 | | √5 + √3 | | 5 − 3 | |
| 1 | | 1 | | √5 − √3 | | √5 − √3 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| √5 + √3 | | √5 + √3 | | √5 − √3 | | 5 − 3 | |
| 1 | | 1 | | √5 + √3 | | √5 − √3 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| √5 − √3 | | √5 + √3 | | 2 | | 2 | |
12 mar 20:20
12 mar 20:20
Werka: a skąd się wzięło 2√3 to jakiś wzór skróconego mnożenia czy jak? jeśli tak, to który?
12 mar 21:03
ona xd : a ja nie wiem xd
12 mar 21:14
M4ciek:
| √5 + √3 | | √5 − √3 | | √5 + √3 − √5 + √3 | |
| − |
| = |
| = |
| 2 | | 2 | | 2 | |
12 mar 21:16
Werka: proooooszę o wyjaśnienie ostatniego momentu, błaaagam
12 mar 21:16
M4ciek: No masz
12 mar 21:17
Werka: aaaa bo tak naprawde powinno się wziąć w nawias przy odejmowaniu to (
√5−{3}) i stąd się
wzięły zmienione znaki? no tak.. wybacz, przepisywalam normalnie jak lecialo i zapomnialam o
zmienieniu znaku przy ostatnim
√3 i stąd niezrozumienie z mojej strony

dziękuję bardzo za
wyjasnienie
12 mar 21:18
Werka: (√5−√3) *
12 mar 21:19
M4ciek:
12 mar 21:20