matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Patii:
Jak rozwiązać
a) 2 |x−2| = 4 b)
√
x
2
− 6x + 9
= 3 c)
√
x
2
+ 10x + 25
= 1
12 mar 18:54
Maritn:
x−2 wartość bezwzględna więc x−2 = 2 lub −2 x−2 = 2 gdy x= 4 x−2 = −2 gdy x= 0
12 mar 18:57