matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna pomocyyy !1
Patrycja:
oblicz pochodną f(x) = xlnx czy to będzie pochodna iloczynu? czyli: f'(x) = x' * (lnx) + x * (lnx)' = lnx + x *
1
x
= lnx + 1?
12 mar 18:42
jo:
Tak.
12 mar 19:23
Patrycja:
dzięki
12 mar 19:27