matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza. Pomocy !
Majka :):
Rozwiąż równanie: 1) 6*36
x−2
= 1 2) 25*5
x
2
−x
= 25
2x−1
11
8
3) (
)
x−3
= (
)
2x
8
11
Proszę także o rozwiązanie
12 mar 17:11
j:
1) 6*36
x
−2= 1 6*6
2
x − 2=1
13 mar 13:20