matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Aga:
Rozłóż na czynniki:
3
3
a) x
3
−1
x
2
−9x+ 9
4
4
b) 3x
3
−27x proszę o pomoc, nie mogę sobie z nimi za nic poradzić:(
12 mar 17:10
Aga:
ponawiam prośbę
12 mar 17:23
Aga:
nikt nie umie tego zrobić?
12 mar 17:56
tysia :
b)3x(x
2
−9) x=0 x
2
−9=0 x
2
=9 x=3 x=−3
12 mar 18:00