zadania
magda: wykonaj mnożenie i zredukuj wyrazy podobne
a)x+2)(x+4)
b)(−3x−4)(5−2x)
c)(√3+2)(2√3−3)
d)(2√a−√b)(−√b+2√a
12 mar 17:05
Mordo: a) x2 + 4x + 2x + 8 = x2 + 6x + 8
b) −15x + 6x2 − 20 + 8x = 6x2 − 7x − 20
c) 6 − 3√3 + 4√3 − 6 = √3
d) 2√a−b + 4a + b − 2√a−b = 4a + b
12 mar 17:10
kkk: a) x2 + 4x + 2x+8= x2+6x+8
b) −15x+6x2 −20+8x=6x2 −7x−20
c)6−3{3}+4{3}−6={3}
d) −2{ab}+4a+b−2{ab}=−4{ab}+4a+b
12 mar 17:11
Mordo: Błąd w przykładzie d) − powinno byc −4
√a−b + 4a + b. Przepraszam
12 mar 17:13
Ślicznotka xd: Wykonaj mnożenie i zredaguj wyrazy podobne:
a) (x+3)(x+2)(x+1)
17 gru 16:55